SKRIVET: 2011-07-21, kl 23:09:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Stadium SportsCamp

Helluu :)
.
Nu är mina 3 veckor på SportsCamp över, jobbade sista dagen idag. Dessa veckor har varit underbara - trots de lite mer kämpiga stunder, men jag kan verkligen konstatera att allt det goda övervinner alla små twister/problem/å-nej-upplevelser vi stött på.
.
Första veckan rullade på som vanligt, inga direkt påpekbara händelser. Andra veckan däremot jobbade jag i samarbete med MIN STORA DAG (minstoradag.org). Jag, kicki och lisa tog alltså hand om en grupp på 19 st svårt sjuka barn. OCH VILKEN UNDERBAR, HEKTISKT (med tanke på alla mediciner hit och dit), LÄRORIK, KÄNSLIG OCH GIVANDE VECKA DET HAR VARIT! Denna vecka kommer jag att minnas i hela mitt liv. Barnen var änglar hela veckan, och föräldrarna var så tacksamma att det inte fanns ord. För många barn var det första lägret - eller över huvud taget de första stunderna de var ifrån föräldrar och assistenters, då de inte har kunnat på grund av sjukdomarna. Efter veckan tillsammans med barnen fick vi av organisationen ett varsit armband - och det var nästan att en tår föll nerför kinden av rördhet <3
.
.
.
Händelser jag vill dela med mig av:
.
På sportskyttet, "Kalle" 9 år med cancer
Vi sitter och pratar och jag får en fråga om vad man vinner om man får mest poäng. Jag svarar att man vinner äran, och förklarar att det är väldigt fint att vinna äran. Kalle tillägger; "Äran är faktiskt det bästa man kan vinna - för det kan INGEN ta ifrån en."
Jag och Kalle fortsätter att prata med varandra och jag säger till honom att de han sa var väldigt fint sagt. Han berättar då för mig att när han var 6 år fick beskedet om sin sjukdom var en väldigt tuff och hård period. Han sa att när de andra barnen var ute och lekte fick han stanna inne. Han var tvungen att ta det lugnt. "Istället för att leka och busa, brukade jag läsa böcker - och det är därför jag är så klok idag" avslutade han samtalet med.  Jag blev mållös.
.
Jag måste tyvärr avsluta inlägget här,  jag och mina syskon ska nämligen åka till Öland i morgon och vi har lite att packa klart (jag kommer att berätta vidare om dessa minnesvärda stunder).
Ha en fin kväll!
Kram Julia

SKRIVET: 2011-07-14, kl 20:42:46 | PUBLICERAT I: Inredning

Sommarfint

Det var länge sen jag tittade in här!!
Sommaren bara springer fram..
Om jag kortfattat ska berätta vad som hunnits med under sommaren så har jag mestadels jobbat! Det har varit både med Chiquitaevent-touren, på Stegeborsgården och även på Stadium Sports Camp!
Jag kommer att ägna ett inlägg åt att berätta om veckorna på campen - de har varit underbara, speciellt denna vecka, vecka 3 (med speciella förhållanden).
Var på stan en snabbis här om dagen och sprang förbi detta söta somriga fat! Kände direkt att fatet var tvunget att bli mitt för att det skulle passa så bra i min för övrigt vita lägenhet :)
Ligger nu i soffan och lyssnar på lite skön musik, hat tänt några ljus och är mätt och belåten.
Känner för tillfället att det ända som saknas är min fina pojkvän <3
Hoppas ni med får en fin kväll!
Kram Julia